2014-06-27 Марія Калюга. Повернулись у дитинство

Зустрічі

Повернулись у дитинство

Зустріч випускників Берем’янської восьмирічної школи 1970 року. 31 травня 2014 року

В останній день травня моє рідне село зустрічало гостей — до рідної Берем’янської восьмирічної школи з’їхалися випускники 1970 року. Зібралися вчителі та колишні учні із Берем’ян, Жнибородів і Свершківців, яких доля розкидала по всіх куточках України й навіть Європи та Америки.

Із трепетом у душі ми входили у класи нашого шкільництва, з якими розлучилися 44 роки тому. Вони снилися нам усі ці роки: тепер ми знову — однокласники — сіли за парти, всі повернулись у дитинство. В пам’яті залишилися п’ятнадцятирічні діти, а нині довго впізнавали одні одних, тішилися, обнімалися, бо таки міцна ниточка з тих літ поєднала нас.

Про сьогодення школи розповів її теперішній директор Ігор Штогрин. Були цікаві спогади про шкільні роки і пісенний фільм про Берем’яни, з великою майже дитячою радістю вдивлялися у старі, пожовклі від часу, світлини. З особливим зацікавленням всі дослухалися до розповідей про непросту життєву долю кожного з нас…

Попри дощову і холодну погоду, нас привітно зустрів оновлений храм Святого Миколая, котрий колись можна було відвідувати школярам хіба що потайки — через заборону тодішньої влади. Отець Іван Іванців відправив подячне Богослужіння, а також скорботну панахиду за тих учителів і однокласників, які, на жаль, вже відійшли у вічність.

Опісля на святкову гостину завітали в Жнибороди, де нас щиросердечно приймали і частували смачними наїдками та напоями і навіть танцями під «живу» музику, яка повернула нам приємні миті юності.

Щира подяка дорогим учителям, що прикрасили нам свято, організаторам зустрічі, директорові школи. Хай вам Бог помагає в усіх ваших справах.

Ця зустріч була теплою і зворушливою. Вона навіяла мені приємні спогади про моє дитинство та юність, про моє рідне село Берем’яни — спомини, які назавжди в моєму серці...

Марія Калюга,
випускниця Берем’янської школи 1970 року.
с. Скоморохи Сокальського району Львівської області.
Фото Миколи Василечка.

Джерело:
г. «Вільне життя плюс», №51 (15579) від 27 червня 2014 року.

Скан-копія публікації

Скан-копія публікації.

[Інф.: 19.07.2014. Оновл.: 19.07.2014]